Mineralet ZINK… är det verkligen så superviktigt i kroppen?

I fler än hundra olika processer i kroppen så behövs mineralet ZINK. Brist på zink kan visa sig som låg energi, sömnlöshet, håravfall, låg aptit, dåligt minne, infertilitet, förlust av smak och lukt, dåligt immunförsvar för att nämna några. Det kanske mest påtagliga är det sistnämnda… immunförsvaret.

JA…. zink är superviktigt!

Vårt immunförsvar har en diger uppgift. Det ska skydda oss mot infektioner; både akuta vid t ex en sårskada eller mot bakterier och virusinfektioner och zink har en viktig roll här. Zink ska också hjälpa till att supporta hormonbalansen, bl a mellan östrogen och progesteron för kvinnor och även testosteron för män. Zink är också viktigt för processen Apoptos, en reglerad och förutbestämd celldöd. Det kan låta drastiskt men allt ”skräp” som uppstår vid cellförnyelse i kroppen ska också avlägsnas korrekt för att inte skapa problem.

Zink är också viktigt för mental hälsa och även för ämnesomsättningen och hur proteiner bryts ner i kroppen. Brist på zink försämrar bl a enzymreaktioner så att dessa inte kan jobba på som det är tänkt för cellhälsan i kroppen. De biokemiska processerna fungerar helt enkelt sämre i skelettet, huden, musklerna, reproduktionsorganen mm.

Det här kan verka komplicerat… och det är det!

Naturen har dess bättre fixat det så otroligt fint så vi behöver inte tänka alls på de biokemiska processer som sker med förprogrammerad automatik i kroppen – varje dag och varje sekund. Kroppen är en magisk maskin och är byggd med ett sinnligt system som sköter det mesta själv. MEN… vi behöver se till att ge kroppen rätt förutsättningar för att processerna ska fungera som det är tänkt.

Vad kan vi då göra själva?

Äta zinkrik mat förstås. Och framför allt hålla koll på kroppens zinknivå. Det är ett enkelt sätt att hjälpa sig själv att må bättre. Kolla zinknivå kan vi göra själva med ett manuellt litet test. Man tar helt enkelt zinktillskott i flytande liposomal form, observerar metallisk smak eller inte och i vilken grad. Har du låg zinknivå ska du genast åtgärda det.

Hur kan vi hälsoterapeuter mäta zinknivån i din kropp?

Vi använder tydligt mätbara metoder – vi gissar inte! Vi gör ett helhetstest, helt oblodigt, för vitaminer, mineraler och fettsyror. Med bioresonans kan vi mäta 33 markörer och checkar dessutom förekomst av tungmetaller i kroppens celler. (Läs mer under ”HÄLSOMÄTNINGAR”). Tungmetaller kan göra så att kroppens biokemiska processer går för långsamt, systemet stagnerar och fungerar inte som det ska. Obalans och ohälsa uppstår.

Synergister – behövs det?

Om vi har zinkbrist och behöver boosta upp oss så behövs även många synergister för att kroppen ska kunna ta upp zinket, nämligen vitaminerna A, B1, B3, B5, B6 samt mineralerna magnesium, mangan, kalcium, krom, fosfor, järn m fl. Synergister är således ”samarbetspartners” för att upptaget av mineraler och vitaminer i kroppen ska fungera. Allt hänger ihop! Krångligt? Ja…. men vi terapeuter hjälper dig! Vi kan det här.

Kontakta oss för en näringsmätning. Boka terapeut i Hälsocoachgruppen under VÅRT TEAM. Välkommen!

Resan till bättre hälsa och friskare liv börjar med en hälsomätning!

Ta första steget Boka din hälsomätning idag