Är du kompis med din sköldkörtel?

Om du är det… grattis! I så fall kan du sluta läsa här.

Dessvärre räknar man med att ca 3-5% av befolkningen är drabbade av hypotyreos och sjukdomen är 4-5 ggr vanligare hos kvinnor än män. De flesta är över 50 år men man kan ha gått med problemen i många år innan sjukdomen diagnostiseras. Symptomen är många och kan ofta blandas ihop med andra tillstånd som inte alltid uppmärksammas av konventionell vård.

Sköldkörteln är en fjärilsformad körtel placerad strax under struphuvudet. Liten till formatet men ack så viktig för hela kroppens mående.

Framför allt är det symptom som trötthet, energibrist, torr hud, frusenhet, viktuppgång, koncentrationsproblem, glömska, förstoppning, håravfall, glesare hår på hjässan, del av ögonbrynen har försvunnit, svårt att bli gravid eller fått missfall, hesare röst, för högt eller för lågt blodtryck, yrsel, sköra naglar, tungt att andas ibland, dvs symptom som lätt kan blandas ihop med annat och kanske negligeras av läkare. Därför behöver du själv vara uppmärksam och begära att prover tas. I första hand innebär sköldkörtelhormonbrist problem med ämnesomsättningen, dvs kroppens förmåga att bryta ner och ta upp näring. Det i sin tur påverkar cellernas hälsa och hur alla biokemiska processer fungerar. Men kopplingar till fibromyalgi, depression, järnbrist, hjärt- och kärlsjukdom, celiaki mm är också kända.

Väldigt få läkare checkar patientens näringsstatus innan man skriver ut syntetiskt sköldkörtelhormon.

Man säger dessutom att medicineringen är livslång och att den inte har några biverkningar. Dessbättre och dessvärre så stämmer inte detta. Många drabbade får problem med att ställa in medicindosen och mår helt enkelt aldrig riktigt bra. Många symptom kvarstår trots medicinering. Det är här näringsstatusen kommer in!

Har någon berättat för dig att sköldkörteln inte kan fungera utan 10 olika näringskomponenter?

Troligen inte! Dessa 10 olika komponenter av näringsämnen, mineraler och vitaminer är nödvändiga för att varje steg i omvandlingen av TSH (thyroidstimulerande hormon) till T4 och vidare till aktiv substans av T3 ska fungera och slutligen nå kroppens celler. Bl a måste det finnas tillräckliga depåer av magnesium, B2, B12, zink, jod, selen och vitamin C, D, A. Vad tror du händer om kroppen inte har tillräckligt av dessa vitaminer och mineraler om du har hypotyreos? Mår kroppen bra? Kan kroppen omvandla TSH? Självklart inte! Kommer din medicinering att fungera optimalt? Tveksamt!

Om du påbörjar medicinering, eller redan medicinerar, så behöver du regelbundet kolla upp din näringsstatus.

Vi hjälper dig med det och mäter med bioresonans hur det ser ut på cellnivå i din kropp. Om du har brister så vet vi hur man effektivt åtgärdar dem. Kan man även tänka sig att boostning av näringsstatusen kan sänka medicinbehovet? Mycket troligt kan resultatet bli så. Diskutera med din läkare. Hen kommer förmodligen att först förneka kopplingen till näringsoptimering men även läkare går att överbevisa… till slut. Läs mer på vår hemsida om HÄLSOMÄTNINGAR/Mätning med bioresonans.

Välkommen att kontakta oss terapeuter i Hälsocoachgruppen och boka in din tid. Vi hjälper dig gärna. Hitta oss i VÅRT TEAM.

Resan till bättre hälsa och friskare liv börjar med en hälsomätning!

Ta första steget Boka din hälsomätning idag